I Junglehuset er vi optaget af at støtte barnet i dets udvikling - særligt den social-emotionelle udvikling. Dette gøres gennem et nærværende samspil mellem barn og den voksne, hvor der er fokus på barnets nærmeste udviklingszone. De voksne aflæser og responderer på barnets følelser og oplevelser. Herved spejler de voksne gennem ord, mimik og kropssprog barnet – og danner dermed en tryghed i, at barnets følelser er acceptable. Dette er vigtigt i forhold til senere at udvikle relationer og indgå i samspil med andre mennesker.
Endvidere har vi stor fokus på barnets sproglige udvikling og det læringsmiljø, vi skaber i løbet af dagen. Vi holder samling hver dag, hvor der gennem sange, rim og remser samt brug af kroppen arbejdes fokuseret med sprog og fællesskabet i gruppen. Netop fællesskabet er noget vi dyrker. Det er her, vi går fra at være et individ til at være en del af fællesskabet, hvilket er med til at forme os som menneske. Gennem det sociale samspil i de små grupper udvikler vi kompetencer til at indgå i større sammenhænge med vores kammerater.
Vi bruger sang og musik til flere af vores aktiviteter, og eksperimenter med, hvordan vi gennem musik kan skabe forskellige stemninger og udtryk – både som dans, kreative processer og færdige produkter.
I børnehaven arbejder vi struktureret med ”Fri for mobberi” som en del af et trygt og inkluderende børnefællesskab. Det er et redskab, som støtter personalet i at lære børnene, hvad tolerance, respekt, mod og omsorg er i børnehøjde.
Sammen med Nøddekrattet og Æblehaven er vi en del af klynge H, som har et ønske om at arbejde med ICDP (som står for International Child Development Program og er et teori- og evidensbaseret program, der sigter mod at øge kvaliteten af samspillet mellem børn og voksne) i alle institutionerne – og det er tanken at det skal være en synlig del af vores pædagogiske praksis.