Mad og frokostordning

Mad og drikke er et vigtigt fundament for, at børn trives og kan udvikles. Maden i vores institution er sund og varieret og følger de officielle anbefalinger for sund kost. Vi har fokus på det gode måltid, hvor mad og drikke bliver serveret i en god atmosfære, hvor børnene får lyst til at spise. Stemningen ved måltidet og de fysiske rammer skal fremme børnenes appetit til maden og fællesskabet omkring bordet. Vi vægter højt, at vores børn under måltiderne bl.a. får udviklet deres sprog, fin-motorik, bordskik og selvhjulpenhed.

  

Børn i vuggestuen får fuld forplejning, hvilket består af morgenmad, frokost- og mellemmåltider samt tilhørende drikkevarer.

 

Vores børn over 3 år får ligeledes fuld forplejning, da forældrene har tilvalgt frokostordning for en 2-årig periode (fra jan. 2017 og 2 år frem). Frokostordningen er en kollektiv ordning, og forældrene kan beslutte ved afstemning hvert andet år, om ordningen skal fravælges. 


Formålet med frokostordningen er, at alle børn i dagtilbud skal have tilbudt et dagligt fælles sundt frokostmåltid, som hermed bl.a. skal medvirke til, at:


- fremme gode kostvaner i en tidlig alder

- forebygge overvægt blandt 0-6 årige børn

- give børnene et godt udgangspunkt for trivsel, udvikling og læring

 

 

Junglehuset har Det Økologiske Spisemærke i SØLV. Det Økologiske Spisemærke findes i tre udgaver; guld, sølv og bronze.

  • Guld: 90-100% økologi
  • Sølv: 60-90% økologi
  • Bronze: 30-60% økologi

Det Økologiske Spisemærke viser, hvor stor en del af de indkøbte føde- og drikkevarer i institutionen, der er økologiske. Det Økologiske Spisemærke kontrolleres af Fødevarestyrelsen, som også administrerer reglerne på området. 

 

  

   


Udskrift fra: inst.htk.dk - 2. July 2020, kl. 11:13.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.
Artiklens placering: http://junglehuset.htk.dk/Mad og madordning.aspx